Info i kontakti

VS-HPS-largeStanica planinarskih vodiča Zagreb

Adresa: Isce 28, 10000 Zagreb
OIB: 44636340527
Broj računa: IBAN HR5224840081107224052
Swift (za uplate iz inozemstva): RZBHHR2X

E-mail
spv.zagreb@hps.hr

Kontakti

Stanica  planinarskih vodiča Zagreb sastavnica je Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza. Među temeljnjim zadaćama SPV-a Zagreb je okupljanje vodiča radi edukacije, izvođenja zajedničkih vježbi i unaprjeđenja vodičke djelatnosti na širem zagrebačkom području. Članstvo SPV-a Zagreb čine planinarski vodiči osposobljeni i uvježbani za sigurno vođenje planinara po planinama u Hrvatskoj i inozemstvu, u svim godišnjim dobima.

Članovi Stanice većinu svojih vodičkih aktivnosti provode unutar matičnih planinarskih društava, vodeći planinarske ture, izlete i pohode te educirajući planinare posredstvom općih planinarskih škola, specijalističkih škola, tečaja, vježbi i drugih edukativnih aktivnosti u planinama. U Stanici djeluju planinari osposbljeni  za vođenje najzahtjevnijih akcija u planinarstvu (alpinizam, sportsko penjanje, visokogorstvo, kretanje s krpljama, planinarsko skijanje i drugo).

Stanica planinarskih vodiča Zagreb registrirana je kao pravna osoba i udružena je u Hrvatski planinarski savez, a putem predstavnika sudjeluje u radu Komisije za vodiče HPS-a. SPV Zagreb matična je stanica za planinarske vodiče s područja Grada Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije koji su naziv i zvanje stekli u sklopu školovanja Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza (HPS) ili nekog drugog nacionalnog planinarskog saveza udruženog u UIAA.